perjantai 6. huhtikuuta 2012

Ekopaasto-blogi hiljenee

Paastonaika ja ekopaastokampanja vetelevät viimeisiään ja sunnuntaina juhlimme jo pääsiäistä. Kristillisessä perinteessä se on joulun ohella toinen vuoden tärkeimmistä juhlista ja kestää saman ajan kuin sitä edeltävä paastonaika, siis yhteensä 40 päivää. Silloin iloitaan, riemuitaan ja nautitaan elämästä ja hyvästä ruoasta!

Myös Ekopaasto-blogi hiljenee tältä erää. Saattaa olla, että blogi palaa taajuudelle ensi vuonna, mutta voi myös olla, että tämän vuotinen blogi oli ainoa laatuaan. Jatko selviää ensi keväänä. Itse ekopaastokampanja pyörähtää käyntiin taas ensi keväänä laskiaisen jälkeen (tarkkaan ottaen 13.2.2013).

Tämänvuotinen ekopaastokampanja on ollut aikamoinen menestys. Kiirastorstaina ekopaastoon osallistuvien lukumäärä oli 6773 ja jokainen heistä oli sitoutunut vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä omassa arjessaan itselleen sopivalla tavalla. Kuten blogistakin käy ilmi, tavat ovat erilaisia ja ulottuvat syömistottumusten tarkkailusta koko kodin sähkönkulutuksen vähentämiseen. Jokainen teko, niin iso kuin pienempi, vievät meitä samaan suuntaan. Parhaimmillaan muutokset jäävät osaksi elämäämme ekopaaston jälkeenkin. Toivomme, että maapallo jaksaa edes hitusen pidempään näiden viikkojen ansiosta.

Kiitos kaikille mukana olleille: kirjoittajille, lukijoille ja kaikille tekstejä kommentoineille! Erityisesti niiden ansiosta tämä on ollut hieno yhteinen matka. Siunattua pääsiäisaikaa itse kullekin säädylle!


Lisätietoa: Ekopaastokampanja puhutteli yli 6 700 suomalaista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti